Julkaistu LinkedIn-artikkelina 28.11.2016

Lähden itsekkäästi liikkeelle omasta hyvinvoinnistani, koska se oli koetuksella syksyllä 2014, kun reilun puolenvuoden vääntö Valviran, Aluehallintoviraston ja STM:n kanssa oli käynnissä ja samaan aikaan kirjoitin Sitralle blogikirjoituksen terveysalan yrittäjyydestä. Haimme tuolloin startupillemme lupaa etänä tuotettavien yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamiseen. Kokemus opetti paljon terveydenhuollon byrokratiasta. Asia nousi mieleeni, nyt kun aloin osaltani kirjoittamaan osana Psykologiliiton työryhmää valtakunnallista etänä tehtävän psykologityön suositusta, jonka on tarkoitus valmistua mahdollisimman pikaisesti vastaamaan nykypäivän arkea.

Taustatyötä tehdessäni ihmetyksekseni huomasin 9.11.2016 julkaistusta STM:n ohjeesta ehkäisevän työterveyshuollon etäpalveluista lausahduksen: ”Toistaiseksi etäpalveluille ei ole kattavia säännöksiä voimassa olevassa lainsäädännössä.” Tämä tilanne on siis melkein kolme vuotta myöhemmin, kun sitä lainsäädäntöä kaipasin ensimmäisen kerran. Huh.

Muuttuvasta maailmasta ja nykypäivästä on nyt lukuisia esimerkkejä sekä Suomessa että kansainvälisesti etä- ja yhteisöpalveluiden saralla. Iso-Britanniassa yritys nimeltään HealthUnlocked on uutisen mukaan Deloitten kasvulistalla Iso-Britannian nopeiten kasvava life science-yritys. Yritys on terveydenhuollon yhteisöpalvelu ja liikevaihdon kasvuprosentti viime vuonna oli +532%. Asiakkaana on esimerkiksi NHS. Suomessa tapahtuu myös ja ilokseni huomaan, että lääkäripalveluissa hyödynnetään yhä enemmän sosiaalista mediaa. Mehiläinenkin on lähtenyt mukaan Snapchatiin ja Terveystalo tarjoaa Facebookin livelähetyksissä terveydenhuollon asiantuntijan toimesta neuvoja ja kertoo tietystä aihepiiristä sekä vastaa katsojien lähettämiin kysymyksiin.

Etä- ja yhteisöpalveluiden tarpeellisuudesta olen edelleen samaa mieltä kuin reilu kaksi vuotta sitten: ”Mielestäni kenenkään ei pidä matkustaa minnekään, jos se ei ole oikeasti välttämätöntä laadukkaan hoidon näkökulmasta. Tuntuu myös intuitiivisesti selvältä, että terveydenhuollon ammattilaiset eivät pysty mitenkään yksin ratkaisemaan mielenterveysongelmista kärsivien ongelmia, etenkään jos asioihin puututaan niin myöhään kuin nykyisin on tapana. Kuukausien jonoissa varmasti masentuu lisää.”

Huomaan siis ilokseni, että Sitran vuonna 2014 nimeämät trendit ja WHO:n vuonna 2014 antamat ohjeet yhteisöpohjaisten palveluiden rakentamisesta alkavat nyt rantautua vauhdilla terveydenhuoltoon vaikka vain pari vuotta sitten se oli vain haaveemme.

Terveydenhuollon tulevaisuuden voittajat mielestäni ratkaisee se, että kuka pystyy parhaiten todentamaan jokapäiväisten ennaltaehkäisevien terveydenhuollon toimenpiteiden vaikuttavuuden organisaation liiketoiminnan tunnuslukuihin ja yksittäisten ihmisten hyvinvointiin tilanteessa, jossa ihmisten työ on ajasta ja paikasta riippumatonta ja palvelukanavat ovat digitalisoituneet siten, että palvelu on annettava sinne, jossa palveluiden kuluttaja milloinkin on. Syntyneen datan avulla toiminnan vaikuttavuus yritysten liiketoiminnan tunnuslukuihin pitää pystyä todentamaan eikä jatkossa enää riitä pelkkä sairaspoissaoloprosentin tuijottaminen ja sairaalarakennusten seinien rakentaminen.

Loppuun täytyy vielä mainostaa sitä, että Heimon toimitusjohtaja Jarno on tällä viikolla Slushin lavalla hakemassa miljoonan euron rahoituskierrosta Kaakkois-Aasian valloitukseen, joten menkää kaikki Slushiin menijät katsomaan, kuinka tärkeällä asialla Heimossa ollaan. Mielestäni 17 000 kävijän Slush on maailman innostavin tapahtuma ja on enemmän kuin hienoa, että Heimo on kaikista osallistuvista startupeista valittu lavalle parhaimman 6%:n joukkoon.

Ja tosiaan 1.1.2017 on siksi merkityksellinen päivä, että silloin etänä tehtävä ennaltaehkäisevä työterveyshuollonpalvelu muuttuu vihdoin kelakorvattavaksi. Maailma muuttuu, muutu sinäkin!

Innostavaa marraskuista maanantaita toivottaa,

Kristian Kurikka, psykologi

+358 40 520 6664

Asiakkuuspäällikkö, suuret ja keskisuuret yritykset, Diacor Terveyspalvelut Oy, kristian.kurikka@diacor.fi (https://www.diacor.fi/yrityksille/terve-yritys/suuret-ja-keskisuuret-yritykset)

Perustajaosakas, hallitusjäsen, Heimo Community Oy, https://heimo.co/, kristian@heimo.co

Lähteet:

http://press.healthunlocked.com/post/153512966364/healthunlocked-one-of-two-nia-companies-recognised?utm_content=buffer00f54&utm_medium=social&utm_source=linkedin.com&utm_campaign=buffer

http://stm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/ohje-ehkaisevan-tyoterveyshuollon-etapalveluista-on-valmistunut

http://www.sitra.fi/blogi/omahoito/startup-yrittajan-arkeen-mahtuu-innostusta-ja-lannistusta

Lääkäripalveluissa hyödynnetään yhä enemmän sosiaalista mediaa: http://tutka.pro/?p=27929

Heimo: https://invest.heimo.co/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s